Owoce MiniKiwi oczywiście najlepsze są spożywane na świeżo i taki jest podstawowy cel jego producentów. Świeże owoce zawierają najwięcej związków prozdrowotnych i są najsmaczniejsze. Jednak owoce II wyboru, które nie są przeznaczone do bezpośredniej sprzedaży z powodzeniem mogą być wykorzystane do wyrobu soków (najczęściej jako dodatków na bazie soków jabłkowych), dżemów (jak w przypadku soków) lub jako dodatki do ciast czy różnego rodzaju napojów – cydru lub piwa. Z owoców MiniKiwi z powodzeniem jest produkowany likier czy lecznicze nalewki. Jedna z firm austriackich oferuje także kompoty i ocet z owoców Minikiwi. Oprócz takich „znanych” zastosowań owoce MiniKiwi mogą być wykorzystane do produkcji koncentratu lub suszu, które mogą być potem zastosowane jako dodatki do różnych produktów żywnościowych (np. jogurtów, czekolad, itp). Jednak ze względu na to, że owoce MiniKiwi są nowym produktem na rynku wykorzystanie ich w przetwórstwie wymaga dopracowania technologii. Niezwykle ciekawym kierunkiem wykorzystania owoców może być produkcja odżywek dla sportowców na bazie ekstraktu z tego owocu gdyż jego wpływ na zwiększenie wydajności organizmów czy wspomaganie układu trawiennego został dowiedziony w badaniach laboratoryjnych. W Nowej Zelandii na bazie ekstraktu z owoców kiwi produkowany jest lek ZYLAX, którego działanie ukierunkowane jest właśnie na układ pokarmowy.